ETH ťažiari v sieti zarobili ohromujúci milión dolárov len za jednu hodinu.

Odkazy: Odkaz 1

Zdá sa, že ťažiari Ethereum sa teraz banke usmievajú. Tento úspech je vyvolaný transakčnými nákladmi na sieti Ethereum, ktoré nedávno dosiahli nový hodinový rekord. Dáta získané z kryptoanalytickej firmy Glassnode odhalili, že ETH ťažiari v sieti zarobili ohromujúci milión dolárov za jednu hodinu.

Po nedávnom oznámení Uniswap Protocol o tokene UNI zaznamenalo Ethereum obrovský nárast poplatkov za ťažbu. Takmer 1 milión USD na poplatkoch sa minul za jednu hodinu, čím sa dosiahol nový rekord.

Toto prevládajúce makro je pozitívne pre ťažiarov Etherea, ktorých obraty sa zvýšili o vyššie poplatky a viac transakcií. Miera hash siete Etherea v skutočnosti neustále rastie a dosiahla takmer dvojročné maximum.

Medzitým sa výrazne zvýšila aj stredná cena gasu z éteru, ktorá dosiahla úroveň až 700 Gwei.

 

Čo je to gas?

Na platforme Ethereum si všetky transakcie a inteligentné vykonávanie zmlúv vyžadujú malý poplatok, ktorý sa volá Gas. Z technického hľadiska sa Gas vzťahuje na jednotku merania množstva výpočtového úsilia potrebného na vykonanie operácie alebo inteligentnej zmluvy. Čím zložitejšia je operácia vykonania, tým viac Gasu sa na jej vykonanie vyžaduje. Poplatky za Gas sa platia úplne v ETH.

Sieť Ethereum však má od vzniku tokenov DeFi neustále problémy s vysokými transakčnými poplatkami a preťažením. Sieť nedávno zvýšila limit maximálneho množstva Gasu na blok z 10 000 000 Gasu na 12 500 000 Gasu. Nie je to však jediná sieť, ktorej poplatky stúpajú.

Oplatí sa ťažba ETH?

Pokiaľ ide o väčšinu kryptomien, ťažobné ťažkosti a náklady s nimi spojené idú iba smerom hore.

Pretože sa však ťažba ETH stáva ťažšou na základe väčšieho počtu ťažiarov zapojených do procesu, očakáva sa, že náklady sa zvýšia, pretože bude treba viac výpočtového výkonu, softvéru a elektriny.

Nairametrics sa však domnieva, že hodnota ETH za posledné mesiace exponenciálne vzrástla a bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať aj naďalej, čo z dlhodobého hľadiska robí ťažbu potenciálne ziskovou.

Príbuzné

Inovácie Ethereum

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.