Viacerí sa už stretli so systémom Crowd1.
Niektorí hneď kričia že ide o pyramídu, lebo si prečítali kde tu nejaký článok. Dokonca na stránkach, ktoré sa navonok javia ako dôveryhodné.
Iní tomuto startup projektu dávajú šancu.

Do projektu Crowd1 sme vstúpili bez špekulácií a pochybností. Projekt je vo veľkej miere uzatvorený, málo informácií je o ňom dostupných. Táto skutočnosť znižuje jeho dôveryhodnosť. To dáva priestor všelijakým podvodníčkom, ktorí na negatívnej reklame Crowd1 lákajú na "lepšie" projekty - zaručujúcu istú stratu.

 

Crowd1 sľubuje reziduálny príjem, ktorý majú tvoriť podporné projekty z lotérie a affiliate platformy v hráčskom sektore. Je pochopiteľné, že takáto oblasť dokáže zarobiť nehorázne prachy a štátny sektor neznáša takého projekty, lebo nemá nad nimi kontrolu a môže mať problém získať dane. Každý väčší projekt rieši dane v daňových rajoch a to sa "korporátnym" štátom nepáči. Crowd1 ponúka aj službu LifeTRNDS, ktorá má byť podporným projektom v oblasti cestovania a ubytovania. Podobné projekty ako https://www.fireflies.com/. Miggster má stránku no ešte nefunguje.

LifeTRNDS som porovnával s Bookingom, ponuka je síce obmedzená ale v tom čo ponúka sa zhodujú. Reálne som rezervačný proces ešte nedokončil.

 

Môže ísť naozaj o podvod, ale aj nemusí. Poznáme projekty, ktoré investorom 10-100x zhodnotili vklady v priebehu 3-5 rokov. Nereálne? Vo svete crypto mien je to bežné. A čo tak obchodovanie s toxickými úvermi? Ale takéto podnikanie sa nepáči "korporátu", lebo ten nad tým stráca kontrolu a neplatia sa z toho dane. Potom takého projekty naháňajú banksteri, lebo projekt obchádza banky, ktoré z toho majú veľkú figu. A z čoho potom banksteri budú žiť? Tak na spoločnosť pošlú hromadu právnikov, rôzne regulačné úrady, ktoré si samé banky vytvorili a začnú spoločnosť naháňať a tá je nútená robiť rôzne manévre, aby sa vyhla zmrazeniu a straty zhodnotených vkladov svojich členov. Spoločnosť sa tak stáva nedôveryhodnou a jej kredit v členskej základni upadá. Málokto si ale uvedomuje, kde viazne skutočný problém a nakoniec to skončí u označenia pyramídového podvodu.

Ako je to s Crowd1 zatiaľ s určitosťou nevieme povedať, môže ísť o podvod, ale môže ísť aj o dobrý projekt. To všetko čas ukáže.

 

Hľadal som a niekoľko informácií na internete o Crowd1, nech si spravím úsudok. Môj záver poldňového bádania môže poslúžiť aj druhým ako príklad ako postupovať pri zhodnocovaní "verejných" informácií, vyhľadateľných cez korporátne vyhľadávače :

  • https://scam.zone/somnitelnye/crowd1com/
    Tu sa popisuje Crowd1 ako podvod. Prezrel som si "zárobkové" projekty, ktoré ponúkajú, a buď nie sú funkčné alebo sú na iných významných stránkach označené za SCAM (nečistá schéma, podvod). Ukážka toho, že nie všetkému treba veriť.
  • https://behindmlm.com/companies/crowd1-drops-gambling-ruse-now-an-app-ponzi/
    Stránka zaoberajúca sa rozborom rôznych MLM systémov. Autor je neznámy a kontakt je len cez formulár. Neexistuje odkaz na iné zdroje. Nie je známe, kto za stránkou stojí. Máme tomu veriť, čo tam je popísané? Pravdepodobne sa chce vyhnúť súdnym sporom, ktorým by určite čelil :)
  • https://finside.ru/13646/
    Nový Zéland, Filipíny, Namíbia, Paraguaj, Burundu, Maurícius ohodnotili projekt ako podvod. Tento text sa dá nájsť na rôznych zdrojoch. Veľa z nich smeruje k rovnakému zdroju https://vklader.com/crowd1/. Preskúmaním oficiálnych obchodných podmienok Crowd1 nájdeme oficiálny popis k politike.
    Nie sme schopní ponúknuť služby nasledujúcim krajinám:
    Americká Samoa, Antarktída, Bielorusko, Kuba, Guam, Iránska islamská republika, Irak, Kórejská ľudovodemokratická republika, Severné Mariány, Paraguaj, Portoriko, Svätý Bartolomej, Svätý Martin (francúzska časť), Sint Maarten (holandská časť), Južný Sudán, Sudán, Sýria, Východný Timor, USA, Menšie odľahlé ostrovy USA, Venezuela, Panenské ostrovy USA, Západná Sahara
    Zoznam krajín s obmedzeným prístupom sa môže zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, ak sa tak rozhodnú vládne orgány USA alebo EÚ, alebo ak externý dodávateľ obmedzí aktivity v jurisdikcii, alebo ak sa uskutočnia operačné alebo rizikové hodnotenia vedením Crowd1. Ak je účet pridruženého subjektu zrušený z dôvodu zmenených obmedzení, získané a nazbierané odmeny je možné vymeniť za skutočnú menu a zaslať ich na vlastný bankový účet.
    Ďalej upozorňujeme, z dôvodu vysokého výskytu podvodov online môžu byť ľudia v nasledujúcich krajinách požiadaní o zaslanie notársky overených originálnych kópií ich dokumentov:
    Malajzia, Thajsko, Singapur, Indonézia, Rusko, Nigéria, India, Pakistan a Filipíny.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Johan_Sta%C3%ABl_von_Holstein
    Čo na to hovorí samotná wikipédia financovaná korpotárom? Samé negatívne fakty. Ale ako to je s tou wikipédiou? Prezentuje sa ako verejná zbierka údajov, do ktorej môže prispievať každý. Pod pojmom každý sa rozumie ten, kto prispieva v kontexte nimi uznávanej pravdy a to čo sa nehodí, to sa jednoducho maže. Na wikipédii sa dozviete pravdu jedine tak o tom, kedy sa celebrita narodila, akú má výšky a váhu. To bol len príklad. Jednoducho alternatívny pohľad nemá miesto na stránkach wikipédie, prevádzkovanú tajnými službami sionistickými.

 

Prešli sme si rôzne príklady, ktoré poukazujú na to, že nie všetkému treba veriť. Príkladov manipulácie s informáciami je neúrekom. Napríklad rôzne produkty alternatívnej medicíny a výživových doplnkov sú odvetvie klasického farmaceutického biznisu. Produkty sa javia ako super bio kvalitné, bez konzervantov a toxických látok, no práve málo zaujímavé ingrediencie a rôzne zovšeobecnené názvy predstavujú jedy a rakovinové zložky horšie než samotné lieky. A odkiaľže sa nám takého produkty množia? Švajčiarsko, Nemecko, USA či Kanada. Kto ešte nepochopil dvojtvárnosť korporátu, má sa ešte čo učiť.

Už ste sa stretli s tým, že si platíte zdravotné poistenie a keď vám majú vyplatiť podľa zmluvy ujmu, robia všetko možné, len aby vám to nevyplatili? Nie? Prípadov pribúda a bude sa vás to týkať. Alebo keď máte od lekára vypísanú PN a poisťovne vám to odmietajú uznať? Korporát zaujíma, len keď mu máte platiť, no keď on má niečo vyplatiť vám, záhadne sa mu nechce. A čo tak príklad rakoviny? Na liečbu sa používajú 10 tisíce € na osobu, pretože si korporát presúva medzi sebou financie a generuje tak zisk. Vyliečte sa s nízkym rozpočtom za pár mesiacov, tak vás korporát roznesie v zuboch, že ste podvodník. Hádam niet lepších príkladov na podvodné systémy, ktoré sú navyše legálne a ešte ich aj podľa ich vlastného zákona musíme financovať. To je irónia, alebo skôr agónia?

Tak ako korporát vytvára podvod celosvetového charakteru, vznikajú aj rôzne MLM so zámerom podvodu. Korporát vytvára aj rôzne anti kampane, veď rozpočet má na to skoro nekonečný, hlavne keď si tlačí peňazí, koľko potrebuje, aby potopil iné projekty a zakryl tak svoje vlastné podvodné systémy.

Investície sú vždy rizikové, niektoré vyjdu a iné nie. Je to vždy hazard. Neexistuje investovanie so zaručeným ziskom. Tak ako nemáte zaručené, či zajtra nevypukne vojna, o ktorej niekto včera tam hore bez nás rozhodol.

 

Projektu sa budeme aj ďalej venovať, na jeho životnom cykle sa určite veľa naučíme a má veľký potenciál. Ako odboj korpotáru zo Silicon Valley to má náročné. Možno to je dôvod, prečo bolo vytvorenie členstva v Crowd1 v USA zakázané.

Kto nepozná filozofiu projektu, nemôže súdiť. Treba pamätať, že Crowd1 nie je investičný projekt, ktorý vstup niekoľkokrát zhodnotí. Na to slúžia iné projekty. Preto sme ho po úplnom preskúmaní filozofie a činnosti preradili do kategórie služby, lebo o tom Crowd1 je: služba poskytujúca priestor iným službám a produktom.

  • Kto sa už rozhodol pre účasť v Crowd1, by nemal lamentovať.
  • Kto sa stále rozhoduje či vstúpiť či nie, len oddiaľuje moment rozhodnutia sa.
  • Kto sa rozhodol že nie, presviedčať ho nebudeme.

Komentáre 2

  • Albert Klein
    Albert Klein 2022-12-20 20:41:32

    Dalo by sa článok o CROWD1 aktualizovať?
    Ďakujem

    • Miloš
      Miloš 2023-02-12 17:20:32

      @Albert Klein Prevzaté z oficiálnej skupiny na Telegrame:
      1. Crowd - v oblasti kryptomien je minimálne 2 roky v opozdení v tom, čo ide zavádzať a aj neadekvátnou realizáciou vytvorenia vlastnej kryptomeny a to zakupovaním iných balíčkov nesúvisiacich s kryptomenou. Nikto vo svete to takto nerobí.
      2. Pred časom na webinári Udo povedal, že dá podrobnejšie info o stave realizácie našich vernostných bodov do DPN. Toto sa vyše roka sľubuje. Na webinári nebola o tom ani zmienka-nič sa nepovedalo.
      3. Backoffice sa stal totálne neprehľadný a zahltený informáciami, z ktorých je problém sa vyznať.
      4. To denné klikanie je bez efektu, stále sa k tomu niečo sľubuje, veľa členov to prestalo zaujímať a vidieť to aj na množstve členov v telegramovej skupine.
      5. Stále nové nákupy nových balíčkov sú už nezaujímavé, je to obyčajné vyťahovanie peňazí od členov. Svedčí o tom aj skutočnosť, že z vyše 30 mil členov je aktívnych niečo vyše 2 mil.
      6. Ja osobne som klikal trištvrte roka všetko čo sa dalo a v backoffice mi oranžová ikonka ukazuje, že som neaktívny.
      7. Balíčky sú neadekvátne drahé k tomu, čo ponúkajú. Môj team, je v Crowd 4 roky a nemá z toho absolútne žiadny úžitok, len nádherné sľuby.
      8. Mne osobne pri splnení min podmienky na výplatu 130€, ktorú som splnil a Crowd mi potvrdil vyplatenie bez môjho súhlasu presunul platbu do inej položky a nič neuhradil.