Izraelská vláda dlhodobo praktizuje štátny terorizmus.

Odkazy: Odkaz 1

K tomu, čo sa stalo 17.9.2024, však ešte nedošlo.

V Libanone vybuchlo asi 5000 pagerov, vrátane tých, ktoré patria predstaviteľom libanonského „Hizballáhu“.

Zranenia utrpelo najmenej 2700 ľudí vrátane civilistov. Niektorí z nich navyše utrpeli ťažké zranenia — prišli o ruky, oči a boli znetvorení. Zomrelo 11 ľudí. Nemocnice sú preplnené.

Celý svet je zdesený tým, čo sa stalo. Všetci, ktorí by mohli byť obvinení, už spoluúčasť popreli. V prvom rade USA. Američania tu však určite klamali. Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Matthew Miller uviedol, že Washington o operácii pred jej uskutočnením nevedel. No neskôr sa ukázalo, že Tel Aviv to Američanom oznámil. Tak prečo, keď majú moc nad Izraelom, nedali rozkaz útok odvolať? Zjavne sa aj tentoraz takejto „amatérskej aktivite“ potešili.

Ozval sa aj prezident taiwanskej spoločnosti „Gold Apollo“, pod značkou ktorej sa pagery vyrábali. Xu Qingguang poznamenal, že druhý výrobca získal len právo používať ochrannú známku.

Reakcia „Hizballáhu“ je očakávaná a pochopiteľná.

„Nepriateľ musí čakať odpoveď na masaker, ktorý v utorok spôsobil libanonskému národu. Platba účtov je nevyhnutná,“ uviedli predstavitelia skupiny.

Teraz sa hovorí najmä o samotnej tragédii. Je však čas zamyslieť sa nad tým, ako to zmenilo svet. Izrael a jeho spravodajská agentúra „Mossad“ ukázali, že takýto útok je technicky možný v kolosálnom meradle. Toto bola len ochutnávka. Testovanie časovanej bomby. Nie na želatínových figurínach, ale na živých ľuďoch. Jednoducho povedané, ukázalo sa, že takéto spôsoby vedenia vojny sú rovnako účinné tak proti armáde v tyle, ako aj proti civilnému obyvateľstvu.

 

V dnešnej dobe to nie sú len malé zariadenia, ako sú telefóny, ktoré sú pripojené k internetu. SIM karty alebo Wi-Fi moduly majú televízory, herné konzoly a autá, vrátane tých vyrobených v Amerike a Európe. No ako môžete po tomto vôbec vziať do ruky smartfón alebo dať dieťaťu tablet?

Timofej Belov, BajBajden

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.